ISLAMSKI BRAK Stranica za sklapanje halal braka |
| | Ruzna Ruza | |
| | Autor | Poruka |
---|
Info
Broj komentara : 16 Uzrast : 1023 Lokacija : Islamski Brak Datum registracije : 2007-03-27
 | Naslov komentara: Ruzna Ruza Fri 30 Mar 2007, 02:02 | |
| Ruzna Ruza
U davna vremena živjela je prelijepa kćerka jednog velikog vladara. Došlo je vrijeme za njenu udaju, ali djevojci se niko nije svidio, niti sinovi kraljeva, niti vezira, niti bogatih trgovaca. Djevojka je svakoga - odbijala. U ovoj zemlji živio je jedan zgodan, ali siromašan mladić koji je zaprosio djevojku. Naravno, i njega je odbila.
Ovaj mladić ode u drugu zemlju da radi, te postane bogat. U svoju zemlju sevratio nakon mnogo godina. Kada se vratio, poželio je vidjeti djevojku koja ga je odbila. Raspitao se i saznao gdje živi, pa je otišao do njene kuće. Tada se otvoriše vrata, te izadje jedan ružan čovjek...
Kada je čovjek otišao, mladić pokuca na vrata. Otvorila mu ih je nekadašnja, prelijepa djevojka. Mladić je htio saznati zašto se udala za tako ružnog čovjeka. Djevojka ga odvede u prelijep ružičnjak iza kuće i reče: "Saznat ćeš odgovor. Sada ćeš naći najljepšu ružu u ovoj bašči i donijeti mi je. Ali pod jednim uvjetom: dok budeš išao naprijed, ne smiješ se vraćati - nazad".
Mladić krene. Tamam kad bi pomislio da je vidio najljepšu ružu, ugledao bi drugu. Pružio bi ruku prema njoj, ugledao bi Ijepšu. Tamam da ubere tu, ugledao bi - drugu. Tako dode do kraja bašče, a natrag nije smio! A na kraju bijaše uvehla i ružna ruža. Bez nade, ubere tu ružu i donese je djevojci. Kada mu je u ruci vidjela ovu ružu, djevojka reče: "Sada si shvatio zašto sam izabrala ovog čovjeka". | |
|  | | bosna 1
Broj komentara : 13 Uzrast : 40 Lokacija : canada Datum registracije : 2007-04-30
 | Naslov komentara: Re: Ruzna Ruza Mon 30 Apr 2007, 19:34 | |
| | |
|  | | Gost Gost
 | Naslov komentara: JOS JEDNA HIKAJA Wed 19 Dec 2007, 15:33 | |
| Kaže da je u jednom selu živjela najljepša djevojka i najpametniji muškarac, ali ružan-(dobro jeste malo stereotipno).
Uglavnom, ljepotica ode kod tog mudrog i predloži mu da zajedno imaju dijete, koje će naravno biti lijepo na nju i pametno na njega. A on odgovori, da Bog može dati da dijete bude i ružno kao on, a uz to i glupo kao i ona.
Priznajem da volim ljepotu i laže ko kaže da ne uživa i u ženskoj i u muškoj ljepoti, ali kada bih morala birati između to dvoje, uvijek bi se odlučila za pamet.
Mada je bolje imati kriterije, ja sam radije sama nego sa svakim i radije u dobrom društvu nego sama. |
|  | | Iman

Broj komentara : 44 Uzrast : 1943 Lokacija : NL Datum registracije : 2007-07-28
 | Naslov komentara: Re: Ruzna Ruza Fri 23 May 2008, 18:37 | |
| Laicki bi se moglo reci bira birka pa izabere coravog Mirka  | |
|  | | rame

Broj komentara : 5 Uzrast : 51 Lokacija : makedonija Bracni status : Free Datum registracije : 2010-01-30
 | Naslov komentara: Re: Ruzna Ruza Sun 07 Feb 2010, 10:49 | |
| - Iman (citat):
- Laicki bi se moglo reci bira birka pa izabere coravog Mirka
 SELAM.ZANA SE UZIMA SA .4. OSOBINA BES SKAZNE I PRIKAZNE. 1DOBROG POREJKLA 2.NJEZINO BOGTATVO.3,NJENA LJEPOTA.I ,4,BOGOBOJAZNA .MUHAMMED ,S,A,V,S,JE REKO UZMITE BOGOBOJAZNA .,.,I IMACETE ,DOBROG PORJEKLA.BICETE BOGATI U DUSI SA IMAMOM U DUNJA,BICETI LIJEPA SVAKI DAN LJEPSA I LJEPSA .RAZMISLI....... | |
|  | | rame

Broj komentara : 5 Uzrast : 51 Lokacija : makedonija Bracni status : Free Datum registracije : 2010-01-30
 | Naslov komentara: SELAM DOBRA PRICA ali samo prica to nema veze sa nama ono... Mon 08 Feb 2010, 18:23 | |
| - Info (citat):
- Ruzna Ruza

U davna vremena živjela je prelijepa kćerka jednog velikog vladara. Došlo je vrijeme za njenu udaju, ali djevojci se ni­ko nije svidio, niti sinovi kraljeva, niti vezi­ra, niti bogatih trgovaca. Djevojka je sva­koga - odbijala. U ovoj zemlji živio je je­dan zgodan, ali siromašan mladić koji je zaprosio djevojku. Naravno, i njega je od­bila.
Ovaj mladić ode u drugu zemlju da radi, te postane bogat. U svoju zemlju sevratio nakon mnogo godina. Kada se vra­tio, poželio je vidjeti djevojku koja ga je odbila. Raspitao se i saznao gdje živi, pa je otišao do njene kuće. Tada se otvoriše vrata, te izadje jedan ružan čovjek...
Kada je čovjek otišao, mladić po­kuca na vrata. Otvorila mu ih je nekadaš­nja, prelijepa djevojka. Mladić je htio saz­nati zašto se udala za tako ružnog čovje­ka. Djevojka ga odvede u prelijep ružič­njak iza kuće i reče: "Saznat ćeš odgovor. Sada ćeš naći najljepšu ružu u ovoj bašči i donijeti mi je. Ali pod jednim uvjetom: dok budeš išao naprijed, ne smiješ se vraćati - nazad".
Mladić krene. Tamam kad bi pomis­lio da je vidio najljepšu ružu, ugledao bi drugu. Pružio bi ruku prema njoj, ugledao bi Ijepšu. Tamam da ubere tu, ugledao bi - drugu. Tako dode do kraja bašče, a nat­rag nije smio! A na kraju bijaše uvehla i ružna ruža. Bez nade, ubere tu ružu i do­nese je djevojci. Kada mu je u ruci vidjela ovu ružu, djevojka reče: "Sada si shvatio zašto sam izabrala ovog čovjeka". | |
|  | | rame

| Naslov komentara: NEZNAM ZA TAJ KUF:AAR mirko aliiiii Tue 09 Feb 2010, 15:16 | |
| - Iman (citat):
- Laicki bi se moglo reci bira birka pa izabere coravog Mirka
 mozebi je tako ali zasto ne izadzes u dvoboj .DOBRO ;ZEHRA :A zasto ne odgovaras na poruke pa da to mi polako popravimo .a ti znas li za HALAL PA DA MI HALALIS ZA OPROST DA MI OPROSTIS :iskreno kazimi.sta smeta ako posaljes poruka pa nekaje i direktna znas da ja sam se operirao o te stvari i meni to i nesmeta molim te .i da cujem radosne vijesti za tebe inshaallah.aliii | |
|  | | rame

| |  | | rame

| Naslov komentara: Re: Ruzna Ruza Sun 21 Feb 2010, 22:16 | |
| - Info (citat):
- Ruzna Ruza

U davna vremena živjela je prelijepa kćerka jednog velikog vladara. Došlo je vrijeme za njenu udaju, ali djevojci se niko nije svidio, niti sinovi kraljeva, niti vezira, niti bogatih trgovaca. Djevojka je svakoga - odbijala. U ovoj zemlji živio je jedan zgodan, ali siromašan mladić koji je zaprosio djevojku. Naravno, i njega je odbila.
Ovaj mladić ode u drugu zemlju da radi, te postane bogat. U svoju zemlju sevratio nakon mnogo godina. Kada se vratio, poželio je vidjeti djevojku koja ga je odbila. Raspitao se i saznao gdje živi, pa je otišao do njene kuće. Tada se otvoriše vrata, te izadje jedan ružan čovjek...
Kada je čovjek otišao, mladić pokuca na vrata. Otvorila mu ih je nekadašnja, prelijepa djevojka. Mladić je htio saznati zašto se udala za tako ružnog čovjeka. Djevojka ga odvede u prelijep ružičnjak iza kuće i reče: "Saznat ćeš odgovor. Sada ćeš naći najljepšu ružu u ovoj bašči i donijeti mi je. Ali pod jednim uvjetom: dok budeš išao naprijed, ne smiješ se vraćati - nazad".
Mladić krene. Tamam kad bi pomislio da je vidio najljepšu ružu, ugledao bi drugu. Pružio bi ruku prema njoj, ugledao bi Ijepšu. Tamam da ubere tu, ugledao bi - drugu. Tako dode do kraja bašče, a natrag nije smio! A na kraju bijaše uvehla i ružna ruža. Bez nade, ubere tu ružu i donese je djevojci. Kada mu je u ruci vidjela ovu ružu, djevojka reče: "Sada si shvatio zašto sam izabrala ovog čovjeka". | |
|  | | Sponsored content
 | Naslov komentara: Re: Ruzna Ruza  | |
| |
|  | | | Ruzna Ruza | |
|
| Permissions in this forum: | Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
| |
| |
| |
|